نقش نقاشی در بهبود تمرکز و رشد خلاقیت کودکان
نقاشی‌کردن برای کودکان یک سرگرمی جذاب، کم‌خطر و جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی آن‌ها است. کودکان به کمک نقاشی می‌توانند آنچه در ذهن خود دارند را به همان شیوه‌های کودکانه خود به تصویر بکشند. به این ترتیب سوار بر ابرهای خیال می‌توانند به تجربه‌های نابی دست پیدا کنند. در همین راستا والدینی که اهمیت ویژه‌ای برای تعلیم‌ و تربیت کودکان خود قائل هستند، به‌هیچ‌عنوان نباید از تاثیر نقاشی بر کودکان غافل شوند. از طرفی باید بدانیم که نقاشی یک ویژگی خاص دارد: از طریق نقاشی به‌راحتی می‌توان با کودک ارتباط دوطرفه برقرار کرد. به این شکل که هم می‌توان به احساسات درونی کودک که قدرت بیانش را ندارد، پی برد و هم با به‌کارگیری نقاشی در جهت آموزش کودک، برای پرورش قوای ذهنی و فکری او تلاش کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا تاثیر نقاشی بر کودکان را به صورت دقیق‌تر مورد بحث و بررسی قرار دهیم.
نقاشی و ایجاد هماهنگی بین حرکات چشم و دست
نقاشی کشیدن کودکان علاوه بر این‌که در رشد جسمی آن‌‌ها و جریان خون بهتر در عضلات دست، اثر بسیار خوبی دارد، بر رشد ذهنی و گردش خون در مغز کودک نیز مؤثر است. زمانی که یک کودک سعی بر این دارد که شیء یا شکلی که با چشم خود می‌بیند را روی کاغذ رسم کند، این یعنی مغز او تلاش می‌کند که تناسبی بین حرکت دستان و چشم‌های کودک برقرار سازد. البته باید توجه داشته باشید که این هماهنگی به مرور زمان شکل می‌گیرد و بعد از مدتی با تقویت ارتباط بین اجزای مختلف سیستم عصبی کودکان، هماهنگی دست‌ها و چشم‌ها در آن‌ها به حد مطلوب می‌رسد.
در مراحل پیشرفته معمولا کودکان را به سمت استفاده از آبرنگ و گواش سوق می‌دهند. طبیعتا کارکردن با این ابزارهای نقاشی به مراتب سخت‌تر از مداد رنگی است. اگر کودک شما بتواند به خوبی با گواش یا آبرنگ نقاشی کند، یعنی به حد اعلای کنترل روی حرکات دست خود رسیده است.
نقش نقاشی در تشخیص ناراحتی‌های روانی کودکان
دیگر تاثیر نقاشی بر کودکان تشخیص دل‌نگرانی‌های او است. هنگامی که کودک، دست به نقاشی کشیدن می‌زند، احساسات، عواطف، نیاز‌ها و نابه‌سامانی‌های روانی خود را روی کاغذ آشکار می‌سازد. از این‌ رو بررسی این ناراحتی‌ها و احساسات درونی و همچنین درمان و پیشگیری از بروز مشکلات آتی بسیار آسان می‌شود. از طرفی نقاشی کردن به‌خودی‌خود، یک راهکار درمانی محسوب شده و علاوه بر تخلیه روانی کودک، موجب می‌شود که ذهن کودک بتواند نگرانی و استرس‌ها را کنترل کرده و تأثیرات بد ناشی از آن را به حداقل کاهش دهد. کودکان با نقاشی‌کردن می‌توانند آمادگی مناسب برای ارتباط با دیگران را به دست آورند.
زمانی که کودک شما شروع به نقاشی کشیدن می‌کند، می‌توان از نحوه حرکت او به ویژگی‌های درونی و استعدادهایش پی برد. یکی دیگر از موارد تاثیر نقاشی بر کودکان، کشف استعداد‌ها و توانایی‌های آن‌ها است. هر حرکت ریز و درشتی در نقاشی کردن، اعم از حرکت قلم روی کاغذ، زدن قلم‌مو در رنگ، نحوه کشیدن اشکال هندسی، انواع رنگ‌های مورداستفاده، توانایی در رنگ‌آمیزی و دقت و… همه‌ و همه می‌توانند گویای بخشی از توانایی‌ها و ویژگی‌های خاص کودکان باشند که تقویت و رشد آن‌ها در آینده کودک نقش به سزایی ایفا می‌کند. والدین برای کشف استعدادهای کودک خود می‌توانند از نقاشی کشیدن به‌عنوان یک سرگرمی مؤثر بهره ببرند.

نقش نقاشی در بهبود تمرکز و رشد خلاقیت در کودکان
تمام فرایند نقاشی کشیدن از زمان خلق ایده تا زمان پیاده‌سازی روی بوم یا کاغذ و توضیح دادن آنچه که کشیده‌اند، بر افزایش خلاقیت و تمرکز کودکان تأثیر مهمی دارد. زمانی که کودکان برای خلق یک اثر هنری کودکانه به دنبال ایده می‌گردند، در واقع درحال تقویت و توسعه خلاقیت خود هستند و به خیال خود بال‌وپر می‌دهند و زمانی که برای کشیدن چیزهایی که می‌بینند و یا قبلاً دیده‌اند و آن را تصور می‌کنند و همچنین زمانی که رنگ خاصی را برای کشیدن موردی خاص انتخاب می‌کنند، در واقع دارند قدرت تمرکز خود را تقویت می‌کنند. زمانی که کودکان در حال کشیدن جزئیات یک شیء یا اتفاق هستند، در نهایت ظرافت، در حال تقویت دقت خویش هستند. اگر به کودک خود پیشنهاد دهید که جسمی را برای شما ترسیم کند و از او دقت در جزئیات را طلب کنید، کمی به این روند مثبت کمک کرده‌اید و با او همراه شده‌اید و از تاثیر نقاشی بر کودکان، در زمینه خلاقیت و تمرکز به نحو احسن بهره برده‌اید.
برای آنکه بتوانید خلاقیت را به بهترین شکل ممکن در کودک خود برانگیزید، سعی کنید از ابزارهای نقاشی مختلف از جمله رنگ انگشتی، پاستل و کرایون استفاده کنید. به این ترتیب کودک شما راه‌های بیشتری برای به نمایش گذاشتن خلاقیت خود خواهد داشت و این همان چیزی است که شما به دنبال آن هستید.

گزارش تصویری